Unstable Unicorns - Second Edition Rules - Romanian

From Unstable Games Wiki
UU-Rom-Logo.png

Unstable Unicorns esta un joc strategic de cărţi care îmbină două lucruri faine: unicornii și nimicirea. Primul jucător care adună 7 unicorni în grajd, câştigă!*

 • Doar 6 unicorni sunt necesari dacă joci în 6-8 jucători.

Ce Găseşti în Cutie?

 • 114 Cărţi cu spate negro
 • 13 Cărţipui de unicorn
 • 8 Cărţi reguli pe scurt

Cum Pregăteşti Jocul?

Separă cărţile Pui de unicorn și cărţile cu reguli pe scurt de cărţile cu spatele negru. Amestecă bine cărţile cu spatele negro (inclusiv cărţile din alte extensii cu care vrei să joci), apoi împarte câte 5 cărţi fiecărui jucător. Din restul cărţilor formează un TEANC cu faţa În jos În mijlocul mesei (din acest teanc veţi trage). Lasă un spaţiu liber lângă teanc TEANCUL DE DECARTARE (aici veţi pune cărţile sacrificate, distruse sau decartate pe parcursul jocului).

Fiecare jucător îşi alege (obligatoriu) o carte Pui de unicorn şi o aşază în faţa în sus. Aceasta va fi zona de joc a jucătorilor şi o vom numi GRAJD. Aşază restul cărţilor Pui de unicorn cu faţa în sus lângă TEANC (acest pachet îl vom numi PEPINIERĂ). Puii de unicorn care ies din grajd mereu se vor întoarce în Pepinieră! Niciodată nu vor fi adăugaţi în mână, în teanc sau în teancul de decartare.
UU-Rules-RO-Table.png
Fiecare jucător poate lua şi o carte reguli pe scurt.

Acum sunteţi gata să începeţi jocul! Cine poartă cele mai multe culori (este cel mai unicornistic), va începe jocul.

Cum Se Joacă?

Începând cu primul jucător, vă efectuaţi turele în sensul acelor de ceasornic. În tura ta, procedează astfel:
1. ACTIVEZI EFECTELE:
Dacă ai vreo carte în grajd cu un efect care sună aşa: "Dacă această carte se află în grajdul tău la începutul turei tale", aplică-i efectul acum.
2. TRAGI:
TRAGE o carte din teanc.
3. JOCI O CARTE SAU TRAGI:
Execută UNA din următoarele acţiuni (doar una!):

 • Joacă o carte Unicorn din mâna ta;
 • Joacă o carte Magie din mâna ta;
 • Joacă o carte Limitare din mâna ta;
 • Joacă o carte Amplificare din mâna ta;
 • TRAGE o carte din teanc.

4. ÎNCHIDEREA TUREI:
DECARTEAZĂ câte cărţi e nevoie pentru a nu depăşi limita. Limita de cărţi pe care le poţi avea în mână la finalul turei este de 7 cărţi. (Unele cărţi pot modifica această limită!)

Termeni Importanți!

lată câțiva termeni din regulament:

GRAJD: Aria de joc din fața ta, unde jucate cărţile Unicorn, Limitare şi Amplificare.

PEPINIERĂ: Este teancul cu cărţile Pui de unicorn care se află în mijlocul mesei, lângă teanc.

TEANC: Esta pachetul de cărţi cu spatele negru, din care TRAGEŢI cărţi pe parcursul jocului.

TEANCUL DE DECARTARE: Este teancul de cărţi cu faţa în sus unde vor cărţile sacrificate, distruse sau decartate pe parcursul.

lată şi câțiva termeni de pe cărţile de joc:

TRAGE: Trage prima carte din teanc şi ia-o în mâna ta.

DECARTEAZĂ: Mută o carte din mâna ta în teancul de decartare.

SACRIFICĂ: Mută o carte din grajdul tău în teancul de decartare. Acest termen este folosit pentru cărţile Unicorn, Limitare şi Amplificare.

DISTRUGE: Mută o carte din grajdul unui alt jucător înteancul de decartare. La fel, acest termen este folosit pentru cărţile Unicorn. Limitare şi Amplificare.

FURĂ: Mută o carte din grajdul unui alt jucător în grajdul tău.


Tipuri De Cărţi

În joc vei găsi 5 tipuri de cărţi.

Icon-ultimate.png Cărţi Unicorn: au în colţ un corn. O carte Unicorn stă în grajdul jucătorului până ce este sacrificată sau distrusă. Dacă strângi 7 unicorni în grajd, câştigi jocul!

Cărţile Unicorn sunt de 3 feluri:

 • Icon-baby.png Pui de Unicorn: Cărţile au colţul mov. Fiecare jucător începe jocul cu un pui de unicorn în grajdul său. Din moment ce puii de unicorn stau în Pepinieră şi niciodată în mâna unui jucător, singurul mod în care poţi aduce mai mulţi pui în joc este să aplici efectul unei alte cărţi din grajdul tău.
 • Icon-basic.png Unicorn obişnuit: Cărţile au colţul indigo. Nu au efect special, dar vor ocupa un loc aparte în inima ta.
 • Icon-magical.png Unicorn epic: Cărţile au colţul albastru. Fiecare unicorn epic are un efect special pe care-l vei putea folosi în avantajul tău.

Icon-magic.png Cărţi Magie: au colţul verde cu o stea Aceste cărţi au efect o singură dată când le joci: joci o carte Magie în tura ta, aplici efectul şi o aşezi imediat în teancul de decartare.

Icon-down.png Cărţi Limitare: au colţul galben cu o săgeată în jos. Joacă aceste cărţi în grajdul unui adversar pentru a-l blestema cu un efect negativ. (Ai putea juca cartea şi în grajdul tău, dar probabil nu te va ajuta.) O carte Limitare stă în grajdul unui jucător până când este sacrificată sau distrusă.

Icon-upgrade.png Cărţi Amplificare: au colţul portocaliu cu o săgeată în sus. Joacă aceste cărţi în grajdul tău (sau al unui alt jucător pe care vrei să-l ajuţi) ca să beneficiezi de nişte efecte pozitive. O carte Amplificare stă în grajdul unui jucător până când este sacrificată sau distrusă.

Icon-instant.png Cărţi Instant: au colţul roşu cu un semn de exclamaţie. Este singurul tip de carte (cărţi NIHOHO) pe care o poţi juca şi pe tura unui alt jucător. Poţi juca o carte NIHOHO oricând un alt jucător joacă o carte. Poţi juca i carte NIHOHO peste o altă carte NIHOHO pentru a o anula (nu şi peste o carte NIHOHO nemţesc).

Cum Câştigi Jocul?

Primul jucător care strânge numărul necesar de cărţi Unicorn în grajdul său, câştigă!

 • 2-5 jucători: 7 cărţi Unicorn*
 • 6-8 jucători: 6 cărţi Unicorn

Dacă teancul se goleşte înainte ca un jucător să adune numărul necesar de cărţi Unicorn în grajdul său, câştigă jucătorul cu cele mai multe cărţi Unicorn îm grajd. Dacă doi sau mai mulţi jucători sunt la egalitate, fiecare dintre ei adună numărul literelor din titlul cărţilor Unicorn din grajdul său. Jucătorul cu cele mai multe litere câştigă. Dacă egalitatea persistă, atunci toată lumea pierde Auci.

 • Dacă vrei să joci în doi, citeşte şi secţiunea dedicată versiunii pentru doi jucători.
 Dacă ai citit până aici regulamentul, este timpul să începi aventura! În următoarea secţiune am adăugaţ nişte reguli pentru jucătorii avansaţi şi clarificări asupra anumitor acţiuni care ar putea genera confuzii sau întrebări. Posibil să nu ai nevoie de ele, dar oala acoperită nu dă pe afară!

Reguli Avansate Şi Clarificări

Cărţile din mâna ta vs. cărţile din grajd:
Cărţile Unicorn, Limitare şi Amplificare nu au efect cât timp sunt în mâna ta. Efectele lor sunt active doar atunci când sunt într-un grajd.

Intrarea şi ieşirea cărţilor din grajd:
De fiecare dată când joci, furi sau aduci o carte Unicorn în grajdul tău, se consideră că "a intrat în grajd". Orcând o carte Unicorn este sacrificată, furată sau distrusă, se consideră că "a ieşit din grajd".

Obligatoriu vs. opţional:
Unele abilităţi ale cărţilor sunt obligatorii (ex.: "DECARTEAZĂ o carte"), în timp ce altele sunt opţionale (ex.: "Poţi FURA o carte Unicorn"). Dacă nu întâlneşti cuvântul "poţi" pe o carte, atunci efectul său este obligatoriu.
Dacă la începutul rundei ai o carte opţională care spune: "Dacă această carte se alfă în grajdul tău la începutul turei tale, poţi să..." nu vei mai putea folosi abilitatea cărţii dacă uiţi să o foloseşti înainte să TRAGI o carte. Dacă efectul este obligatoriu, va trebui să îl aplici chiar dacă îl vede oricine mai târziu în tura ta.

Aplucarea efectelor de la începutul turei:
Dacă ai mai multe cărţi cu efecte la începutul turei ("Dacă această carte se află în grajdul tău la începutul turei tale..."), efectele se vor aplica simultan. Aceasta înseamnă că dacă o carte îţi închei tura imediat, ai voie să aplici mai înainte celelalte efecte de pe cărţile din grajdul tău.

Efectele "NIHOHO":
Cărţile Nihoho pot fi folosite soar pentru a opri un jucător să joace o carte din mâna sa, Asta înseamnă că nu poţi nega aplicarea unui efect de pe o carte aflată în grajd. De exemplu, dacă un jucător are o carte în grajdul său care spune: "Dacă această carte se află în grajdul tău la începutul turei tale, DISTRUGE o carte Unicorn", no poţi folosi cartea Nihoho pentru a opri acest efect.

Referirea la jucători:
Cărţile folosesc o terminologie specifică atunci când se referă la jucători.

 • Oricare jucător se referă la unul din voi, chiar şi tu.
 • Alt jucător se referă la unul din jucători, mai puţin tu.
 • Fiecare jucător se referă la toţi jucătorii, inclusiv tu.

Alegerea jucătorului pentru aplicarea efectului:
Pot fi folosite două moduri de joc atunci când vrei să aplici un efect pentru un jucător:

Prima opţiune (începători): Atunci când aplici un efect, trebuie să declari ce jucători ţinteşti, înainte de a folosi efectul respectiv pe el. Astfel jucătorii pot decide dacă vor să răspundă sau nu cu un instant ("NIHOHO").

A doua opţiune (avansaţi): Atunci când aplici un efect, jucătorii trebuie să decidă dacă vor să răspundă cu un "NIHOHO" înainte ca tu să numeşti jucătorul la care se referă.

Oricare mod de joc poate fi folosit, dar e bine să stabiliţi la începutul jocului (astfel, poate rămâneţi prieteni).

Căutarea unei cărţi:
Anumite efecte îţi permit să cauţi şi să păstrezi o carte din teanc sau teancul de decartare (ex.: "Când această carte intră în grajdul tău, poţi lua o carte Limitare din teanc şi să o adaugi în mâna ta.") Înainte să o iei în mâna ta, va trebui să o arăţi tuturor jucătorilor.

Cum scapi de cărţile Limitare:
Unele cărţi îţi vor permite în mod specific să scapi de cărţile Limitare din grajdul tău. În plus, dacă o carte spune "SACRIFICĂ o carte" fără a specifica tipul ei, atunci poţi scăpa chiar de o asemenea carte! (Ex.: "Dacă această carte se află în grajdul tău la începutul turei tale, poţi SACRIFICA o carte pentru a DISTRUGE o carte.")

Cărţile cu acţiuni multiple:
Atunci când o carte are un efect cu mai multe acţiuni, ele vor fi seperate de prepoziţia "pentru" (ex.: "SACRIFICĂ o carte Unicorn pentru a TRAGE o carte") . Dacă abilitatea conţine prepoziţia "pentru", poţi să faci a doua acţiune doar dacă ai îndeplinit-o pe prima. În exemplul dat, dacă nu ai o carte Unicorn pe care să o SACRIFICI, atunci nu vei putea TRAGE o carte.

Acţiuni imposibile:
Câteodată, unele efecte de pe cărţi nu pot fi aplicate. Dacă se întâmplă acest lucru, pur şi simplu nu aplici efectul. Acţiunile imposibile includ:

 • DECARTEAZĂ o carte când tu nu mai ai cărţi în mână;
 • SACRIFICĂ o carte când tu nu ai cărţi în grajd;
 • SACRIFICĂ o carte care nu poate fi sacrificată.

Reguli Pentru 2 Jucători

Înainte de a începe jocul în doi, va trebul să faci următoarele modificări. Dacă uiţi să faci acest lucru, atunci jocul s-ar putea să ţi se pară dezechilibrat sau nedrept.

Scoate din pachet următoarele cărţi:

 • TOATE cărţile Unicorn obişnuit
 • UNICORNIŢA DIVĂ
 • UNICORNIŢA SEDUCĂTOARE
 • CURCUBICORNUL
 • CAMERA ASCUNSĂ
 • RITUALURI NEORTODOXE
 • HO! NIHO-NO
 • MARFĂ!
 • MAMA GĂSCĂ C-UN-CORN
 • UNICORNUL NECROMANT

Dacă vrei să adaugi extensii jocului, vei găsi în cutie o listă cu cărţile care trebuie scoase. Lista o găseşti si pe pagina Unstablegales.com.

Înainte de a începee jocul, scoate 1 cărţi Nihoho şi oferă una adversarului, iar una păstreaz-o tu. Amestecă pachetul, apoi împarte câte 5 cărţi fiecărui jucător. Practic fiecare jucător va începe cu 6 cărţi în mână.

În rest, jocul decurge normal.